سرمازدگی و انواع آن
سرمازدگی و انواع آن
۱۳۹۹/۰۸/۱۱

انواع سرما

  1. سرمای انتقالی یا جبهه‌ای: این نوع سرما گستره وسیعی را در برمی‌گیرد. از یک منطقه به منطقه‌ای دیگر وارد می‌شود. معمولاً همراه بادهای سرد و هوای ابری است و کنترل و مقابله با آن بسیار مشکل است.
  2. سرمای تشعشی: این نوع سرما، محلی است و در محل‌های محدودی که استعداد بروز این نوع سرما وجود دارد، به واسطه از دست رفتن حرارت ذخیره شده در زمین، بر اثر تشعشع به وجود می‌آید. این نوع سرما زمانی اتفاق می‌افتد که هوا کاملا آرام، بدون باد و بدون ابر باشد. خسارتی که این سرما می‌زند، بر اثر تجمع هوای سرد و سنگین در نقاط پست، گود، نواحی دره ای و دشتهاست و در صورتی که روش‌های مناسبی اتخاذ شود، می‌توان به خوبی با آن مقابله کرد.

عواملی که باعث حساس شدن گیاه به سرما می‌شود:

  1. ضعف‌های تغذیه‌ای؛
  2. آفات و بیماری‌ها؛
  3. سن گیاه: گیاهان خیلی جوان و خیلی پیر به سرما حساس‌ترند و گیاهان و درختان بالغ مقاوم‌ترند. میوه های تازه تشکیل شده ( نه به دلیل آسیب دیدن بافت گیاه بلکه به علت فساد جنین ) نسبت به جوانه‌های گل حساس‌ترند. بذور تازه جوانه زده نیز نسبت به گیاهان جوان حساس‌ترند؛
  4. سرعت اُفت درجه حرارت؛
  5. مدت زمانی که درجه حرارت هوا زیر سطح بحرانی باقی می‌ماند؛
  6. میزان ابرناکی یا صاف بودن هوا و میزان رطوبت آن؛
  7. میزان رطوبت بافت‌های گیاهی و مواد ذخیره‌ای آن ( مواد ذخیره ای کمتر و میزان رطوبت بیشتر برابر است با حساسیت بیشتر به سرما)؛
  8. محل باغ، نوع خاک، جهت شیب، توپوگرافی (وضعیت پستی و بلندی)؛
مطالب مشابه
bani-hashemi
bani-hashemi
دیدگاه‌ها
امتیاز دهید:
0 از 5