|
|
آفونومیسز ( Aphanomyces) |
رایزوکتونیا ( Rhizoctonia) |
|
قارچ عامل |
A. cochloiodes |
R. solani AG 2-2 |
|
پاتوژن |
اُاُمیست، آب کپک (water mold) |
قارچ حقیقی |
|
میزبان |
چغندرقند، برخی از علف های هرز |
چغندرقند، حبوبات، آفتاب گردان، ذرت، تعداد زیادی از علف های هرز |
|
دمای مطلوب |
35-12.7 سانتی گراد |
35-10 سانتی گراد |
|
رطوبت |
مرطوب |
خشک – مرطوب (25-100% MHC) |
|
شروع آلودگی در روی غده |
انتهای ریشه، ریشه های جانبی |
طوقه تا انتهای ریشه |
|
حرکت |
جابجایی خاک و اجزا بوته آلوده |
جابجایی خاک و اجزا بوته آلوده |
|
عوامل باززیستی |
اوسپورها |
میسلیوم ها و نخینه ها ( hyphae) |
|
عوامل آلوده سازی |
زوسپورها |
میسلیوم ها و نخینه ها ( hyphae) |
منبع:
Carol E. Windels & Jason R. Brantner University of Minnesota NW Res. & Outreach Ctr., Crookston, (2011), Update on Root Rot Research: Aphanomyces and Rhizoctonia, Sugarbeet Research & Education Board MN and ND.